Προτιμήσεις cookies

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Εύκολος μουσακάς

Εύκολος μουσακάς με φρέσκα λαχανικά από τον κήπο μας

Ένα σούπερ καλοκαιρινό φαγητό που θα προετοιμάσετε σε 30' και θα ψήσετε πολύ γρήγορα, μόνο 30'-40' γιατί όλα είναι προβρασμενα χωρίς πολύ λάδι αλλά και νόστιμα.

Σε μια εποχή που οι ρυθμοί είναι πολύ γοργοί και το καλό, φρεσκομαγειρεμένο φαγητό φαντάζει πολυτέλεια, υπάρχουν προτάσεις για εύκολες και προπαντώς νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Παραθέτουμε εδώ έναν εύκολο μουσακά, με όλη την υπέροχη γεύση του, τώρα που οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια είναι στο φόρτε τους.

Προετοιμασία

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις βράζουμε για 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις κόβουμε κομματάκια, τις σοτάρουμε για 10 λεπτά και τις αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε 10 κολοκύθια και 2 μέτριες πατάτες σε μικρές ροδέλες και τα βράζουμε για 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε επίσης για λίγο.

Ετοιμάζουμε τον κιμά με μπόλικο κρεμμυδάκι, φρέσκια ντομάτα και καρυκεύματα – όπως τον παρασκευάζουμε για τα μακαρόνια με κιμά.

* Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια γλυκοπατάτα και ώριμη ντομάτα ή ντοματίνια.



Γρήγορη μπεσαμέλ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 ποτήρια γάλα και ένα ποτήρι νερό, προσθέτουμε 2–3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας.

Βάζουμε στο μίξερ 2 αβγά, μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι ή δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο, 4 κουταλιές της σούπας νισιστέ, ένα ποτήρι νερό. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα, αλάτι, όποιο καρύκευμα προτιμά ο καθένας και ανακατεύουμε, ενώ βράζει, για 10 λεπτά.



Ψήσιμο στον φούρνο

Στρώνουμε σε ένα ταψί 28 cm πρώτα τα κολοκύθια με τις πατάτες και προσθέτουμε τις μελιτζάνες ομοιόμορφα. Ρίχνουμε από πάνω τον κιμά και τυρί τριμμένο και, στο τέλος, στρώνουμε την μπεσαμέλ.
Το φαγητό ψήνεται σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ώρα, ώσπου να ροδίσει η μπεσαμέλ, επειδή όλα τα υλικά μας είναι προβρασμένα και σχεδόν έτοιμα· έτσι, κάνουμε οικονομία και στο ρεύμα.

Για όσους δεν τρώνε κρέας, ο μουσακάς μπορεί να γίνει με κιμά σόγιας.



ΕΠΑΝΩ