Προτιμήσεις cookies

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Χειροποίητα φυσικά στολίδια

Στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο να βρούμε στο εμπόριο πολλά και οικονομικά στολίδια και διακοσμητικά για τις γιορτές. Το κίνητρο, λοιπόν, δεν είναι η οικονομία για μερικές χειροποίητες γιορτινές κατασκευές αλλά η χαρά της δημιουργίας.

Το κλίμα των εορτών μάς προδιαθέτει να στολίσουμε το σπίτι με αντικείμενα φτιαγμένα από τα χέρια μας. Είναι μια δραστηριότητα που αρέσει πολύ στα παιδιά. Μοιραστείτε αυτήν την εμπειρία μαζί τους και νιώστε διπλή χαρά.

Μια βόλτα στο κοντινό πάρκο ή στην εξοχή θα σας δώσει την ευκαιρία να μαζέψετε υλικά που, αν δουλέψετε
με φαντασία και επιμέλεια θα έχετε εκπληκτικό αποτέλεσμα. Από τη βόλτα μας συγκεντρώσαμε ορισμένα χρήσιμα φυσικά υλικά.ένα χριστουγενιάτικο στεφάνι

Φτιάξαμε ένα χριστουγενιάτικο στεφάνι με φλούδες από τους κορμούς του ευκάλυπτου. Χρησιμοποιήσαμε μια πλεχτή βάση του εμπορίου και κόλλα με πιστόλι που αγοράσαμε από τα καταστήματα ειδών κιγκαλερίας. Αν, όμως, έχετε κρατήσει κλιματόβεργες, που αργούν να ξεραθούν, μπορείτε να πλέξετε μια βάση και να δουλέψετε πάνω σε αυτήν με τον ίδιο τρόπο.

Ανάλογα με το μέγεθος της βάσης τεμαχίζουμε τις φλούδες για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε τον κύκλο, χωρίς να προεξέχουν μεγάλες μύτες που θα σπάσουν εύκολα. Αρχίζουμε να κολλάμε πρώτα στο πλάϊ και συνεχίζουμε προς τα επάνω. Δουλεύουμε προσεκτικά και, υπολογίζοντας το τελικό αποτέλεσμα, αφήνουμε εσοχές για τους καρπούς που θα χρησιμοποιήσουμε για να στολίσουμε το στεφάνι μας (κουκουνάρια, φύλλα, κούμαρα, κλωνάρια από ου, γκι και έλατο).

Για την ελαφριά πλεχτή βάση από σανταλόξυλο 28 εκ., οι φλούδες κόπηκαν περίπου 13-15 εκ.

Βάψτε με χρυσή ή ασημένια βαφή μερικά κουκουνάρια ή φύλλα και προσαρμόστε τα σε σημεία που έχετε υπολογίσει. Περάστε λίγη κόλλα σε επιφάνειες που θέλετε να ρίξετε χρυσόσκονη και να κολλήσει εκεί.

Με επιμέλεια και φαντασία θα έχετε ένα υπέροχο γιορτινό διακοσμητικό από τα χέρια σας.

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

Κλαριά αγριοελιάς και ευκαλύπτου, Κλωνάρι πεύκου με κουκουνάρι, Φύλλα & καρποί πλάτανου, Φύλλα & άνθη χαρουπιάς, Kαρποί πυράκανθου για χρώμα κ.α.ΕΠΑΝΩ