Προτιμήσεις cookies

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Αρωματικά που μεγαλώνουν στο νερό

Αρωματικά φυτά που μεγαλώνουν στο νερό

Ορισμένα αρωματικά φυτά, όπως ο βασιλικός, ο δυόσμος, η μέντα, η ρίγανη, η λεβάντα, το φασκόμηλο και άλλα, μπορούν να μεγαλώσουν χωρίς χώμα μέσα στο νερό, χωρίς πολλές φροντίδες, και να δημιουργήσουν έναν υπέροχο αρωματικό κήπο μέσα στο σπίτι.Αρωματικά φυτά βασιλικός - Κήπος και σπίτι
Βασιλικός

Προετοιμασία φύτευσης αρωματικών φυτών

Επιλέγουμε βλαστούς 20-25 εκατοστών, τους οποίους κόβουμε ακριβώς κάτω από τα φύλλα. Καθαρίζουμε τα φύλλα μέχρι το σημείο που θα βυθίσουμε το κοτσανάκι μέσα στο νερό, για να μη σαπίσουν τα φύλλα. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι ελαφρώς ξυλοποιημένοι βλαστοί αργούν να ριζώσουν περισσότερο από τους μαλακούς.
Μερικά μεγάλα γυάλινα βάζα, ποτήρια, μεταλλικά δοχεία ή πήλινα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του αρωματικού κήπου μας. Βάζουμε νερό μέσα στα δοχεία μέχρι τα 10 εκατοστά.
Καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε εμφιαλωμένο νερό, πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χρειάζονται τα φυτά, το οποίο πρέπει να αλλάζουμε κάθε 2-3 μέρες. Με την αλλαγή του νερού προσθέτουμε μερικές σταγόνες από υγρό λίπασμα κάθε 2-3 εβδομάδες.
Ένα δροσερό μέρος κοντά σε παράθυρο με πρωινό ήλιο είναι η καλύτερη θέση για τον αρωματικό, υδροπονικό, αρωματικό μας κήπο μέσα στο σπίτι.Κολεός Ωραιόφυλλο

Ωραιόφυλλο

Ο κολεός, το ωραίο φύλλο που θυμόμαστε όλοι να διακοσμεί παραδοσιακά τους κήπους της γιαγιάς, είναι ένα πολύ εντυπωσιακό φυτό, που μπορεί να ζήσει αρκετά στο νερό μέσα στο βάζο, όπως τα παραπάνω αρωματικά φυτά.
Το ύψος του στον κήπο ή στη γλάστρα δεν ξεπερνά τα 40 εκατοστά.
Η ζωντάνια των χρωμάτων και οι περίεργοι σχηματισμοί τους στα φύλλα του το κάνουν πολύ ελκυστικό και του χαρίζουν εξωτική ομορφιά.
Συνήθως φυτεύεται ως ετήσιο φυτό, αλλά σε περιοχές με ήπιο ζεστό κλίμα μπορεί να επιβιώσει 2 με 3 χρόνια.
Χρειάζεται σκιερές η ημισκιερές θέσεις φύτευσης και προφυλαγμένες από τους ανέμους και το κρύο. Το χώμα που θα το φυτέψουμε πρέπει να είναι αφράτο και ελαφρώς εμπλουτισμένο, με καλή αποστράγγιση.
Ο υπερβολικός ήλιος μπορεί να κάψει τα φύλλα ή να ξεθωριάσει το χρώμα τους.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βλαστούς του ωραίου φύλλου για υδροπονική καλλιέργεια μέσα στο σπίτι με τον ίδιο τρόπο όπως για τα αρωματικά φυτά.ΕΠΑΝΩ